Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

MY GAY CLASSICS TOP 100

Αυτές είναι - σε τυχαία σειρά - η προσωπική μου 100 κλασικά αγαπημένο γκέι. Ορισμένα αρχεία είναι τραγουδιέται από γκέι καλλιτέχνες, κάποιοι έχουν στίχους που είναι γκέι και ορισμένες είναι προσανατολισμένη μόνο στο δημοφιλές γκέι κοινότητα (ή τουλάχιστον μαζί μου).
Η σουηδική popgroup Abba κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το «Waterloo». Από τότε που κατέκτησε τον κόσμο με τραγούδια όπως "Τα χρήματα, χρήματα, χρήματα», «ο νικητής τα παίρνει όλα» και «Chiquitita». Dancing Queen - που προήλθε από το άλμπουμ "Άφιξη" Abba έγινε νούμερο ένα του μόνο στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο έγινε η μεγαλύτερη ενιαία επλήγησαν. Το τραγούδι είναι και μουσική που περιλαμβάνονται στο "Mamma Mia". Στις Κάτω Χώρες, "Dancing Queen" κυκλοφόρησε δύο φορές: το 1976 και το 1993. Abba καταγράφεται επίσης το τραγούδι στα ισπανικά: La Reina del Baile. Το βίντεο για το τραγούδι ήταν σκηνοθεσία: Lasse Halström.
Σήμερα Björn πάλι είναι μια μεγάλη Abba-κάλυψη του ομίλου. Νίκαια καλύπτει των «Dancing Queen» είναι από το San Francisco Gay Ανδρικά Χορωδία, Luka Bloom και του Σίδνεϊ gay & lesbian Χορωδία. Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kylie Minogue εκτελείται το τραγούδι στο Σίδνεϊ το 2000 Ολυμπιακούς Αγώνες.
Charts: Ολλανδία: 1 (1976) και 15 (1993), Βέλγιο: 1, ΗΠΑ: 1, UK: 1, Γερμανία: 1,Αυστραλία: 1



2. Gloria Gaynor - I Will Survive (1979)
(Dino Fekaris, Φρέντι Perren)
"Θα επιβιώσουν» ήταν αρχικά ένα B-side στο «Αναπληρωτής» (η οποία επίσης πλήττεται από Νότιας Αφρικής κορίτσι CLOUT μπάντα), αλλά-Radio DJ Παίζεται το B-side, λόγω τηλεθέασης και απάντηση ήταν άλλαξε σε A-side . Το τραγούδι ήταν επίσης καλύπτονται από ao Diana Ross (με πολύ γκέι βίντεο κλιπ) και η ολλανδική σπουδαστής ζώνη: Η Hermes House Band (αριθ. 1 στις Κάτω Χώρες το 1994). Gloria Gaynor εαυτό επίσης κυκλοφορήσει μια ισπανική έκδοση αυτού του τραγουδιού. Το 2006, η Puppini Sisters έκανε Andrew Sisters έκδοση του αυτό το τραγούδι στο άλμπουμ τους "Betcha Bottom Dollar».
Το πρώτο άλμπουμ ντίσκο ποτέ αγόρασαν ήταν από την Gloria Gaynor: Δεν μπορεί να πει αντίο.
Charts: Netherlands: 4 (1979) and 14 (remix, 1988) Charts: Ολλανδία: 4 (1979) και 14 (remix, 1988)
3. 3. Diana Ross - I'm Coming Out (1980)
(Bernard Edwards, Nile Rodgers;)

Χρειάζεται να πω περισσότερα, ένα τραγούδι με τίτλο έτσι; Ήταν ένα τραγούδι από το δημοφιλές άλμπουμ "Diana" από το 1980, η οποία επίσης εμφανίζεται "Ανάποδα" και "My παλιά Πιάνο». Nile Rodgers; είπε ότι πήρε την έμπνευση πίσω από το τραγούδι αφού πάνε στην Καλιφόρνια και ντισκοτέκ, διαπιστώνουν πολλές σύρετέ βασίλισσες σάλτσα ως ΚΑΝΕΝΑ άλλο από Ross. Ross θα συχνά ανοικτές συναυλίες τραγουδώντας το τραγούδι, όταν ήταν "βγαίνει" για να εκτελέσετε.
Charts: Κάτω Χώρες: 23, ΗΠΑ: 5, UK: 13

4. Boys Town Gang - Can't Take My Eyes Off You (1982)
(Bob Crewe, Bob Gaudio)
Αυτό το τραγούδι ήταν ένα χτύπημα για το 1967 Φράνκι Valli (ΗΠΑ: 2) και Andy Williams για το 1968 (UK: 5).
Charts: Κάτω Χώρες: 1



34. Farley Jackmaster Funk - Love can't turn around (1986)
Charts: Ολλανδία: 4



42. Baccara - Yes sir, I can boogie (1977)
(Rolf Soja, Frank Dostal)
Discosong από ισπανική θηλυκό δίδυμο Μαρία Mandola και Mayte Ματέους. Ήταν το καλύτερο που πωλούνται μόνο στην Ευρώπη το 1977. Τα κορίτσια επίσης είχε πληγεί αριθμό 1 στις Κάτω Χώρες, κατά το ίδιο έτος με το "Συγγνώμη, είμαι μια κυρία».
Charts: Netherlands: 1



63. Luv' - UOMe (1978)
Ολλανδικά γυναικείου τρίο.
Charts: Netherlands: 3



Πολλά περισσότερα εδώ