Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Τζένιφερ Λόπεζ Ευχηθείτε στης χρονιά πολλά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez, γεν. στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 24 Ιουλίου 1969) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια. Το πολυτάλαντο κορίτσι με την Πορτορικανή ομορφιά δεν περιορίστηκε στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στον κόσμο της μουσικής. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με δεκατρία κομμάτια που ξεχώρισαν. Η Τζένιφερ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της On the 6, που η ίδια περιέγραφε λάτιν σόουλ.






Καριερα

Η πρώτη επαφή της Τζένιφερ με τον χώρο του θεάματος έγινε σε ηλικία είκοσι ετών, όταν έπιασε δουλειά ως χορεύτρια στην τηλεοπτική σειρά In Living Color. Από τότε υποδήθηκε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένης και της εμφάνισής της στην ταινία Blood and Wine, δίπλα στον Τζακ Νίκολσον και του ρόλου της στην ταινία U Turn, παρέα με τον Σον Πεν. Ο ρόλος, όμως, που αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα της, ήταν εκείνος της τραγουδίστριας, στην ταινία Selena. Σήμερα, η Λοπέζ έχει περιουσία που ξεπερνά τα $250.000.000 κανοντάς την μια από της πιο πλούσιες γυναίκες του Χόλιγουντ. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια.Το album της Como ama una mujer πουλα 1,2 εκατομμυρια,πωλησεις οι οποιες ειναι πολυ καλες για full-spanish album.Ωστοσο, το τελευταιο της album Brave εχει πολυ χαμηλες πωλησεις(μονο 650.000 αντιτυπα)

Φιλμογραφία

  • My Little Girl (1986)
  • Nurses on the Line: The Crash of Flight (1993)
  • In Living Color (1993, TV)
  • Second Chances (1993-1994, TV)
  • South Central (1994, TV)
  • Hotel Malibu (1994, TV)
  • My Family/Mi Familia (1995)
  • Money Train (1995)
  • Jack (1996)
  • Blood and Wine (1997)
  • Selena (1997)
  • Anaconda (1997)
  • U Turn (1997)
  • Antz (1998)
  • The Cell (2000)
  • The Wedding Planner (2001)
  • Angel Eyes (2001)
  • Enjoy (2002)
  • Maid in Manhattan (2002)
  • Gigli (2003)
  • Jersey Girl (2004)
  • Shall We Dance? (2004)
  • Monster-in-Law (2005)
  • An Unfinished Life (2005)
  • El Cantante (2006)
  • Bordertown (2007)

Δισκογραφία


Άλμπουμς

  • On the 6 (1999)
  • J. Lo (2001)
  • J to tha L-O!: The Remixes (2002)
  • This Is Me... Then (2002)
  • Rebirth (2005)
  • Como Ama una Mujer (2007)
  • Brave (2007)

Σινγκλς

  • If You Had My Love (1999)
  • Waiting for Tonight (2001)
  • Love Don't Cost a Thing (2001)
  • Ain't It Funny (2001)
  • Ain't It Funny (Murder Remix) (2002)
  • Jenny from the Block (2002)
  • All I Have (2003)
  • Get Right (2005)
  • Hold you down (2005)
  • Que hiciste (2007)
  • Me haces falta (2007)
  • Do it well (2007)
  • Hold it,don't drop it (2008)