Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Aυλαία για τον Michael Jackson

Δημοσίευση: 07-07-2009 19:08 από Καλλιόπη Αλαχούζου Ομάδα TVXS




Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για την τελετή μνήμης του Michael Jackson εντός λίγων ωρών από τη διάθεσή τους στο διαδίκτυο. Ο θρυλικός καλλιτέχνης κηδεύεται την Τρίτη στο Forest Lawn Cemetery του Los Angeles, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, 11 μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατό του που σόκαρε τον κόσμο. Ζωντανά από το tvxs.gr η κηδεία του Βασιλιά της Ποπ.
Στο e-Bay, είχαν διατεθεί 8.750 εισιτήρια για την τελετή μνήμης, τα οποία μπορούσε να προμηθευτεί κανείς μόνο με την υποβολή αίτησης η οποία θα περιείχε τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου. Πάνω από ένα 1.600.000 θαυμαστές είχαν υποβάλει αίτηση για να αγοράσουν ένα μαγικό χαρτάκι, όμως ήταν λιγότεροι από 10.000 εκείνοι που έλαβαν στο e-mail το μήνυμα: «Συγχαρητήρια, η αίτησή σας εγκρίθηκε.»

Οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν από το γεγονός πως θα παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή για ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που πέρασαν ποτέ από το χώρο της μουσικής. Δεν έλειψαν όμως κι εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, πουλώντας στη μαύρη αγορά τα εισιτήρια έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι τα εισιτήρια που διατέθηκαν μέσω διαδικτύου ήταν για δύο άτομα.Η οικογένεια του Michael Jackson πάντως διέθεσε δωρεάν γύρω στα 17.000 εισιτήρια, κίνηση που στόχο είχε να δείξει πως δεν αποσκοπούν στο να εκμεταλλευτούν το αγαπημένο τους πρόσωπο την ύστατη στιγμή.

Γύρω από το Staple Center αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότερες από 250.000 άνθρωποι για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στο πιο γνωστό μέλος των Jackson 5. Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στο στάδιο όπου θα αναγνωστούν επικήδειοι και θα τραγουδήσουν φίλοι του εκλιπόντα. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBS, Fox, NBC, BET, CNN, E, Fox News Channel, MTV και MSNBC καθώς και οι ιστοσελίδες www.latimes.com και www.hulu.com τα οποία θα καλύψουν το γεγονός μέχρι το τέλος. Στο γειτονικό Nokia Theatre έχει στηθεί ήδη γιγαντοοθόνη που θα προβάλλει την τελετή στους συγκεντρωμένους έξω από το στάδιο. Στην τελετή θα παρευρεθούν πολλές διασημότητες, μεταξύ άλλων και οι Paul McCartney, Stevie Wonder, Eddie Murphy, Madonna, και Diana Ross, Stevie Wonder, Mariah Carey, Kobe Bryant, Brooke Shields, Motown founder Berry Gordy, Lionel Richie, John Mayer, Usher, Jennifer Hudson, Magic Johnson, Martin Luther King III και Justin Timberlake. Απούσα θα είναι η πρώην σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών του καλλιτέχνη, Debbie Rowe με το σκεπτικό ότι δεν επιθυμεί να αποσπάσει την προσοχή που πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον Michael Jackson.

Η κηδεία του Michael Jackson θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 7 Ιουλίου, μόνο για συγγενείς και στενούς φίλους, στο Forest Lawn Cemetery στο Los Angeles, στις 10.00 το πρωί (20.00 ώρα Ελλάδας).