Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Νομάρχης ο Λεπίδας...


Με το δίκιο σας θα αναρωτηθείτε, τι δουλειά έχει ο Νομάρχης Ιωαννίνων, ο Αλέκος Καχριμάνης, με το προσωνύμιο Λεπίδας (πώς λέμε Σάκης ο Σουγιάς, Μάκης ο Σκίστης κτλπ...).
Να, έβλεπα το ρεπορτάζ με τα χιόνια στα ορεινά και τα αποκλεισμένα χωριά και έπεσα πάνω στην είδηση για την Μηλιά Ιωαννίνων...

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν λοιπόν στη Μηλιά Μετσόβου και μαζί με το χιόνι ήρθαν και τα προβλήματα...



Μέχρι πέρυσι, ο δρόμος που οδηγούσε από το Μέτσοβο στη Μηλιά, καθαριζόταν συνεχώς από εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς λειτουργούσε ως κεντρικός, ώσπου να δοθεί στην κυκλοφορία η Εγνατία. Μόλις άνοιξε η Εγνατία Οδός, έφυγαν τα μηχανήματα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Στο χωριό υπάρχουν πολλά παιδιά, τα οποία όμως πηγαίνουν Γυμνάσιο και Λύκειο στο Μέτσοβο. Όποτε κλείνει ο δρόμος χάνουν το μάθημά τους. Οι κάτοικοι δυσκολεύονται να διασχίσουν τους δρόμους του χωριού, ακόμη και για να πάνε τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σπίτι τους.

Ο Νομάρχης Ιωαννίνων απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων του χωριού Μηλιά, υποστήριξε ότι μετά την παράδοση της Εγνατίας, οι δυνατότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον αποχιονισμό του χωριού είναι περιορισμένες. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ALPHA ο Νομάρχης ο Λεπίδας, "έχουμε δύο λεπίδες, που θα δουλεύουν αυτό το κομμάτι των 17 χλμ. και έναν χιονοδιώκτη ο οποίος θα πετάει το χιόνι μακριά με τουρμπίνα".

Κυρ Αλέκο μου, πρόσεχε, πρόσεχε πολύ, τους ξέρεις δα τους βλάχους, δεν είναι παίξε γέλασε. Άλλωστε πριν γίνεις Νομάρχης πασών των Ιωαννίνων, ήσουν δήμαρχος στο Μέτσοβο (αλήθεια, θυμάσαι πώς πρωτοβγήκες και πώς αποσύρθηκε ένας γιατρός-αντάρτης;). Αν τους αφήσεις τους Μηλιώτες αποκλεισμένους και τους λες για λεπίδες και χιονοδιώκτες, αυτοί δεν το 'χουν σε τίποτα να πάρουν τις λεπίδες, να γίνουν "κοψοχέρηδες" κι εσύ θα αποκτήσεις την φήμη "ψηφοδιώκτη"!!!

Και δεν είμαστε για τέτοια, τώρα που ετοιμάζεσαι να κάνεις το ένα βήμα παραπάνω για αιρετός περιφερειάρχης...

πήγή : ΚΕΝΤΡΙ