Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΑΣ: Στο «σκαμνί» γιατί δεν «έπνιξαν» τον κόσμο!Μήνυση κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Αγριάς, υπευθύνου για τεχνικά έργα, υπέβαλε στο αστυνομικό Τμήμα Αγριάς ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Βόλου, Γιάννης Αντωνιάδης, με το απίστευτο αιτιολογικό πως ο Δήμος στις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκέμβρη, προχώρησε στην καταστροφή περίφραξης του χώρου του ΟΣΕ, πριν «πνιγεί» από τα βρόχινα νερά μία ολόκληρη συνοικία.
«Δεν προλαβαίναμε να πάρουμε την άδεια του» απαντά ο αντιδήμαρχος στον τομέα τεχνικών έργων κ. Χαράλαμπος Ζάχος. Την μήνυση την υπέβαλε ο κ. Αντωνιάδης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγριάς, προχθές Τρίτη. Η μήνυση υπεβλήθη για πρόκληση ζημιάς ύψους 7.000 ευρώ σε περίφραξη από λιθοδομή διπλής όψεως του ΟΣΕ στον περίβολο του σταθμού του τραίνου στην Αγριά, την οποία ο δήμος κατάστρεψε σε μήκος 11 μέτρων χωρίς,,, συνεννόηση με τον ΟΣΕ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Αντωνιάδη το τελευταίο διάστημα, η δημοτική αρχή προέβη σε κάποιες αυθαίρετες ενέργειες, χωρίς να συνεννοηθεί μαζί του και στη συνέχεια επέρριπτε ευθύνες στον ΟΣΕ για ό,τι και αν συνέβαινε. «Ενώ μαζί σχεδιάσαμε τον τρόπο για την απορροή των ομβρίων στην παραλία, λόγω της τελευταίας πλημμύρας βγήκε ο Δήμος κι απέδωσε τον πλημμυρισμό στο πεζοδρόμιο που κατασκεύασε δήθεν ο ΟΣΕ».
Συμπληρώνει δε, ότι «στην πραγματικότητα το πεζοδρόμιο αυτό κατασκεύασε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο ΟΣΕ τοποθέτησε τις σιδηροδρομικές γραμμές πάνω σε αυτό. Είναι άδικο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος να αποδίδουν τα πλημμυρικά φαινόμενα-που ήταν ακραία- σε ενέργειες του ΟΣΕ».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να βελτιώσει το δίκτυο ομβρίων της περιοχής με την τοποθέτηση μεγαλύτερων αγωγών και φρεατίων και να μην χρειάζεται να σπάζουν τις περιφράξεις αλλά ούτε και το κρηπίδωμα του σταθμού το οποίο ο ΟΣΕ επισκεύασε με δική του δαπάνη τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Απαντώντας ο κ. Ζάχος, ξεκαθαρίζει καταρχήν ότι τα φρεάτια και οι αγωγοί υπάρχουν και ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν. «Ο όγκος των νερών, όμως, ήταν τόσο μεγάλος που τα νερά έφταναν στο συγκεκριμένο σημείο και επέστρεφαν προς τη συνοικία με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των δημοτών» εξηγεί ο αντιδήμαρχος. «Εκείνη την ώρα θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν ήταν εφικτό να πάρω τηλέφωνο τον κ. Αντωνιάδη και να τον ρωτήσω» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο ίδιος αναφέρει ότι όλα τα έργα στο χώρο που ανήκει ο ΟΣΕ έγιναν χωρίς μελέτες με αποτέλεσμα με κάθε έντονη βροχόπτωση να αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα. Επισημαίνει δε, ότι από τη δημοτική αρχή έχει γίνει γνωστό προς τον ΟΣΕ ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στον χώρο όπου ανήκει στον Οργανισμό, όσο και στις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο.
«Σε καμία περίπτωση δεν επιρρίπτω ευθύνες στον κ. Αντωνιάδη, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε παρόμοια καιρικά φαινόμενα οι ιδιώτες και οι καταστηματάρχες θα αντιμετωπίσουν εκ νέου τα ίδια προβλήματα, αν καθυστερήσουν επιπλέον οι απαραίτητες εργασίες και αυτή είναι η ουσία του θέματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει» δηλώνει ο κ. Ζάχος.
Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο ίδιος, το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα για τη διευθέτηση του θέματος.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος , magnitis