Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Δεύτερη ορκωμοσία για τον Κ. Παπούλια

Ο Κάρολος Παπούλιας ορκίστηκε για δεύτερη φορά, την Παρασκευή, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη τελετή στη Βουλή, στην οποία χωροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο κ. Παπούλιας έφτασε στη Βουλή λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ενώ έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εν συνεχεία τα στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δέηση. Ο κ. Παπούλιας έδωσε τον όρκο και στη ακολούθησε η υποργαφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπούλιας χαιρέτησε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος.

Αμέσως μετά, οι κ. Παπούλιας, Παπανδρέου και Πετσάλνικος κατεθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο οποίος προσφέρθηκε να τους κεράσει τσίπουρο από τη Μακεδονία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ από τα θεωρεία παρακολούθησαν η σύζυγος, οι κόρες και οι εγγονές του Προέδρου.

Το τελετουργικό της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου στρατιωτικά αγήματα και άγημα της Προεδρικής Φρουράς απέδωσαν και πάλι τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη από τη Βουλή στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου,  με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Κ. Παπούλια ψήφισαν οι 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι 91 της ΝΔ και οι 15 του ΛΑΟΣ. 'Παρών' ψήφισαν οι 32 βουλευτες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν απόντες δύο βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πηγή : megatv.com