Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο Απρίλης είναι ροκ, ο Μάης ποπ


Ο Ρισάρ Γκαλιάνο έρχεται στις 19 Απριλίου
Ο Ρισάρ Γκαλιάνο έρχεται στις 19 Απριλίου

Τα βαριά συναυλιακά χαρτιά αρχίζουν να πέφτουν στο «τραπέζι» από την Πρωτομαγιά. Τότε που οι σταρ της ανεξάρτητης ποπ «Τζέιμς» θα εμφανιστούν στο «Γήπεδο Τάε Κβον Ντο». Μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκείνοι που όταν λένε «συναυλία» εννοούν «ζωή», έχουν ραντεβού με σημαντικά ονόματα της ροκ, ελέκτρο, τζαζ και αίθιο-τζαζ μουσικής. Την Κυριακή 11 Απριλίου στο κλαμπ «Φαζ», Πατριάρχου Ιωακείμ 1 Ταύρος (Πειραιώς και Χαμοστέρνας), θα εμφανιστούν οι «Recoil», το ελέκτρο σχήμα που έφτιαξε ο Αλαν Γουάλντερ, πρώην οργανίστας των ελέκτρο-ποπ ειδώλων Ντιπές Μόουντ.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν οι «Εντιτορς», η βρετανική μπάντα που δημιουργήθηκε το 2002. Και τον Οκτώβρη του 2009 με την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ (In This Light and On This Evening) έφτασε με την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην πρώτη θέση του βρετανικού Τοπ 10. Την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο κλαμπ «Φαζ», θα εμφανιστούν ξανά οι «UFO». Μια ιστορική μπάντα για το χαρντ ροκ είδος και την επομένη θα εμφανιστεί μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της αίθιο-τζαζ.
Ο Μουλατού Αστάτκε, ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει γνωστή τη μουσική της πατρίδας του, Αιθιοπίας, αναμειγνύοντάς τη με την τζαζ. Μαζί με τη βρετανική μπάντα «Heliocentrics» έρχονται στην Αθήνα για να μας υπενθυμίσουν πως η μουσική που χορεύεται δεν παρασκευάζεται απαραίτητα μέσα από υπολογιστές.
Τη Δευτέρα 19 Απριλίου στο «Παλλάς» θα εμφανιστεί ο Ρισάρ Γκαλιάνο με το σεξτέτο του. Ο μπαντεονίστας, πρώην συνεργάτης του αναμορφωτή του τανγκό Αστορ Πιατσόλα, έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα τολμά να συνδυάσει το τανγκό με την κλασική μουσική και την τζαζ.