Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ε Λ Λ Η  Ν Ι Κ Η    Δ Η Μ  Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
(Ν.Π.Δ.Δ.)
Ακαδημίας 18, 106 71 Αθήνα
Τηλ.:  210 3680700
Fax  : 210 3614726
E-mail: info@acsmi.gr
Web site: www.acsmi.gr
     
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
      Αθήνα 18-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΟΙ  ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ  ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ  ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
  Η χώρα μας έχει περιέλθει στη δύνη ολοένα και περισσότερο δύσκολων συνθηκών που ορίζονται από την δημοσιονομική της κατάσταση αλλά και εξωγενείς παράγοντες εκτός ελέγχου.
  Οι προσπάθειες όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να συγκλίνουν στην διατήρηση των δυνάμεων και σε απαραίτητες διαδικασίες ανάταξης και ανασύνταξης της οικονομίας.
      Ουδέν περιθώριο υπάρχει πλέον ώστε οι διεκδικήσεις κοινωνικών ομάδων να γίνονται σε βάρος των συμφερόντων άλλων ομάδων. Πολύ δε περισσότερο όταν ως μέσο πίεσης ασκείται το κλείσιμο εισόδων και εξόδων της χώρας (τελωνεία) και η παρεμπόδιση μεταφοράς των εμπορευμάτων.
  Το ΒΕΑ σημειώνει ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις που υφίστανται περισσότερο το βάρος της όλης κρίσης, βρίσκονται δέσμιες των αποφάσεων των τελωνειακών υπαλλήλων με τραγικές συνέπειες στους παραγωγικούς σχεδιασμούς τους, αλλά και στις εξαγωγικές τους προσπάθειες και καταλήγει ότι εάν δεν υπάρξει μέτρο στον τρόπο που εκφράζονται οι διεκδικήσεις σήμερα, το αύριο που περιμένει τη χώρα μας θα είναι περισσότερο δυσοίωνο.
   Η απεργία στα τελωνεία έχει δώσει πάλι τη χαριστική βολή σε πολλές επιχειρήσεις που περιμένουν εναγωνίως να παραδώσουν τις εξαγωγές τους ή να παραλάβουν πρώτες ύλες για την παραγωγή τους και δεν έχουν την πολυτέλεια να καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες δίχως παραγωγικό αποτέλεσμα.